Y A R B A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Y A R B A

Dahaya Dahek Bir Paylaşım Sitesidir!

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim

AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı?

YazarMesaj
Osmanli_Rap
Aktif üye
Aktif üye

AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı? Empty
MesajKonu: AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı?   AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı? Icon_minitimePtsi Ağus. 31 2009, 01:13

Sebahattin Önkibar, yine büyük tartışma çıkartacak. Çünkü Önkibar'a göre, AK Parti'ye yeni kapatma davası geliyor hemde bu kez somut delillerle...

Sebahattin Önkibar`ın yazısı

Telefonda Abdüllatif Şener var. Sordum:

-Tayyip Erdoğan`ı kaç yıldır tanırsınız?

Şener: Yarım asırdan fazladır.

-Ne kadar yakındınız?

-Gösterdiği refleksleri yorumlayabilecek kadar onu tanıdığımı düşünüyorum.

-Peki Ramazanın birinci günü abdestli haliyle `Alçak, namussuz` demesine yorumunuz?

-Çok kızgın ve zorda olduğu zaman bu tür tepkiler verir.

-Sizce bu kızgınlığının nedeni ne olabilir?

-Yazdığın gibi yaptırdığı özel kamuoyu araştırma sonuçları canını sıkmış olabilir ama bana göre asıl kızgınlık başka bir şeydir. Benim bildiğim Tayyip Bey`in o tepkisi canını acıtan bir şeylerin varlığına delalettir.

Bu telefon konuşmasından sonra araştırmaya koyuldum.

Tam o günlerde ilginç bir hadiseye şahit olduk.

Bazı gazeteler AKP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın noktalandığını ve AKP hakkında bir veriye ulaşılamadığı haberini yayınladı.

Derken hemen ertesinde ilginç bir gelişme oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı pek de alışık olunmadığı şekilde bu haberi yalanlayan bir bildiri yayınladı.

İşte bütün bu gelişmelerden sonra konunun üstüne gittim ve ilginç şeylere ulaştım.

Buna göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Feneri hırsızları ile AKP arasındaki ilişkiyi belgeleyecek ciddi bulgulara ulaşmış.

Dahası, Almanya`da zekat adı altında toplanan paraların AKP`nin kuruluş sürecinde harcandığına ait somut bilgilere erişmiş.

Kuryelerin parayı nasıl getirdikleri ve İstanbul`da kimlerle ilişki kurdukları bir bir ortaya çıkarılmış.

En önemlisi kuryeden parayı teslim alanların bankalarda açtırdıkları yüklü hesap bilgilerine ulaşılmış.

Yani işin özü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı iz üzerinde ve de sona yani dava açma noktasına yaklaşmış durumda.

Malum böyle bir davanın açılması AKP`nin kesin olarak kapatılması anlamına geliyor.

Öyle çünkü bu tür bir dava somut veri olmaksızın açılmaz, açılırsa o veri ya da bilgilere kesin ulaşılmış demektir.

Diyeceksiniz ki dava daha önce de açıldı ama AKP kapatılmadı!

Hayır bu dava öyle bir dava değil.

Yargıtay Başsavcılığının yaptığı soruşturma ya da araştırma somut bir suçu ispata dayanıyor yani ortaya tıpkı bir adamın öldürülmesi misali müşahhas bir suç ortaya çıkacak. Dolayısı ile böyle bir suçun karşısında mahkeme üyelerinin mahkum etmekten başka seçenekleri olmayacak.

Malum partilerin dış yardım alması suç ve bu suç AKP bağlamında artık ispat aşamasındadır.

Uçan kuşun aldığı soluğu bile izleyen Tayyip Bey`in bütün bu gelişmelerden haberi olmaması elbette mümkün değil. Dolayısı ile sergilediği son kızgınlığı buna yorumlamak gerekiyor.
Osmanli_Rap
Aktif üye
Aktif üye

AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı? Empty
MesajKonu: Geri: AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı?   AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı? Icon_minitimeC.tesi Tem. 10 2010, 20:37

Sebahattin Önkibar, yine büyük tartışma çıkartacak. Çünkü Önkibar'a göre, AK Parti'ye yeni kapatma davası geliyor hemde bu kez somut delillerle...

Sebahattin Önkibar`ın yazısı

Telefonda Abdüllatif Şener var. Sordum:

-Tayyip Erdoğan`ı kaç yıldır tanırsınız?

Şener: Yarım asırdan fazladır.

-Ne kadar yakındınız?

-Gösterdiği refleksleri yorumlayabilecek kadar onu tanıdığımı düşünüyorum.

-Peki Ramazanın birinci günü abdestli haliyle `Alçak, namussuz` demesine yorumunuz?

-Çok kızgın ve zorda olduğu zaman bu tür tepkiler verir.

-Sizce bu kızgınlığının nedeni ne olabilir?

-Yazdığın gibi yaptırdığı özel kamuoyu araştırma sonuçları canını sıkmış olabilir ama bana göre asıl kızgınlık başka bir şeydir. Benim bildiğim Tayyip Bey`in o tepkisi canını acıtan bir şeylerin varlığına delalettir.

Bu telefon konuşmasından sonra araştırmaya koyuldum.

Tam o günlerde ilginç bir hadiseye şahit olduk.

Bazı gazeteler AKP hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın noktalandığını ve AKP hakkında bir veriye ulaşılamadığı haberini yayınladı.

Derken hemen ertesinde ilginç bir gelişme oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı pek de alışık olunmadığı şekilde bu haberi yalanlayan bir bildiri yayınladı.

İşte bütün bu gelişmelerden sonra konunun üstüne gittim ve ilginç şeylere ulaştım.

Buna göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Feneri hırsızları ile AKP arasındaki ilişkiyi belgeleyecek ciddi bulgulara ulaşmış.

Dahası, Almanya`da zekat adı altında toplanan paraların AKP`nin kuruluş sürecinde harcandığına ait somut bilgilere erişmiş.

Kuryelerin parayı nasıl getirdikleri ve İstanbul`da kimlerle ilişki kurdukları bir bir ortaya çıkarılmış.

En önemlisi kuryeden parayı teslim alanların bankalarda açtırdıkları yüklü hesap bilgilerine ulaşılmış.

Yani işin özü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı iz üzerinde ve de sona yani dava açma noktasına yaklaşmış durumda.

Malum böyle bir davanın açılması AKP`nin kesin olarak kapatılması anlamına geliyor.

Öyle çünkü bu tür bir dava somut veri olmaksızın açılmaz, açılırsa o veri ya da bilgilere kesin ulaşılmış demektir.

Diyeceksiniz ki dava daha önce de açıldı ama AKP kapatılmadı!

Hayır bu dava öyle bir dava değil.

Yargıtay Başsavcılığının yaptığı soruşturma ya da araştırma somut bir suçu ispata dayanıyor yani ortaya tıpkı bir adamın öldürülmesi misali müşahhas bir suç ortaya çıkacak. Dolayısı ile böyle bir suçun karşısında mahkeme üyelerinin mahkum etmekten başka seçenekleri olmayacak.

Malum partilerin dış yardım alması suç ve bu suç AKP bağlamında artık ispat aşamasındadır.

Uçan kuşun aldığı soluğu bile izleyen Tayyip Bey`in bütün bu gelişmelerden haberi olmaması elbette mümkün değil. Dolayısı ile sergilediği son kızgınlığı buna yorumlamak gerekiyor.

AKP'ye 2. Kapatma Davası Yolda mı?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» FENERLİLERİN GÖZÜ YOLDA...