Y A R B A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Y A R B A

Dahaya Dahek Bir Paylaşım Sitesidir!

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim

Cevabımız hukuk yoluyla olacak

YazarMesaj
Osmanli_Rap
Aktif üye
Aktif üye

Cevabımız hukuk yoluyla olacak Empty
MesajKonu: Cevabımız hukuk yoluyla olacak   Cevabımız hukuk yoluyla olacak Icon_minitimePtsi Ağus. 31 2009, 01:12

Kayıkçı kavgasına girmem

MHP lideri Bahçeli ile hukuki yollardan hesaplaşacağını belirten Erdoğan Cevabımız hukuk yoluyla olacak. Kayıkçı kavgasına dönüştürmeyeceğiz dedi.

Erdoğan, “Bizim cevabımız artık hukuk yoluyla olacak. Kayıkçı kavgasına dönüştürmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye hükümet ve AK Parti'nin tüzel kişiliği adına iki ayrı dava açacak. Erdoğan, Bahçeli'nin Kürt açılımıyla ilgili açıklamalarının hakaret içerdiğini gerekçe gösteriyor ve tazminat talep ediyor.

ÜÇÜNCÜ DAVA BOZDAĞ'DAN

İMKB binasına gelişinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine dava açılıp açılmayacağı” yönündeki bir soru üzerine “Bununla ilgili arkadaşlarımızın çalışmaları var. Hukuki açıdan tamamen hakaret içeren, saygıdan uzak sözler varsa bizim bundan sonra müracaat edeceğimiz kapı onları aynı dille cevap vermek olmayacak, tamamen hukuk yoluyla cevap vermek olacak” cevabını verdi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Hukuk devletinde de yargıyla bunların görüşülmesinin çok daha isabetli olacağına inanıyorum. Çünkü böyle bir kayıkçı kavgasının içerisinde hakarete hakaretle cevap verme yöntemini kesinlikle kabul etmiyorum. Arkadaşlarımla olayı tamamıyla yasalar çerçevesi içerisinde gereği neyse yapmak suretiyle sürdürüyoruz” dedi.

Erdoğan'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da MHP'nin grup başkanvekillerine yaptıkları açıklamalarla ilgili üçüncü bir dava açacak.

Sert sözlere karşı üç dava

AK Parti hukukçular incelemeleri tamamladıktan sonra en kısa süre dava açacak. MHP lideri Bahçeli, hükümetin Kürt açılımını Amerikan projesi olarak nitelemiş; Erdoğan'ın “Bunu kanıtlayamayan şerefsizdir” sözlerine de “Namus ve şeref gibi ulvi kavramlar yakışmayan ağızlarda değerini kaybeder” değerlendirmesini yapmıştı. Bahçeli, ayrıca Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını “seviyesiz beyan ve ahlakdışı saldırı” olarak nitelemişti.

Gözler pazartesi gününde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın pazartesi günü Kürt açılımıyla ilgili bir açıklama yapacağını söyledi. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) arasında eğitim yatırımları konusunda işbirliğini içeren 5. protokolün imza töreni için İMKB binasına gelişinde basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Başbakan Erdoğan, “demokratik açılım” çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de “Bu konularla ilgili Pazartesi günü bu işin koordinasyonuyla sorumlu bakanımız bir basın toplantısı yapacak ve toplantıda süreci bütün açıklığıyla dile getirecek” dedi. Hükümetin başlattığı demokratikleşme açılımının önümüzdeki hafta ikinci aşamasına geçmesi bekleniyor.

Cevabımız hukuk yoluyla olacak
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Daum: Manisa maçı daha zor olacak