Y A R B A
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Y A R B A

Dahaya Dahek Bir Paylaşım Sitesidir!

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Kasım 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TakvimTakvim

İşte İdam edilen 17 gencin son sözleri!

YazarMesaj
Osmanli_Rap
Aktif üye
Aktif üye

İşte İdam edilen 17 gencin son sözleri! Empty
MesajKonu: İşte İdam edilen 17 gencin son sözleri!   İşte İdam edilen 17 gencin son sözleri! Icon_minitimePtsi Ağus. 31 2009, 06:41

78'liler Derneği, 12 Eylül 1980 döneminde idam edilen 17 gencin ailelerine ve yakınlarına bıraktığı son mesajlardan oluşan kısa bir video hazırladı. İşte çok izlenen videodan görüntüler..

--------------------------------------------------------------------------------
4 Ocak 2008 15:29

--------------------------------------------------------------------------------

Ankara 78'liler Derneği tarafından hazırlanan 6 dakikalık videoda, idam edilen 17 sol görüşlü gencin ailelerine ve yakınlarına bıraktıkları son mesajlar yer alıyor.

12 Eylül döneminde, kaç kişinin gözaltına alındığı, kaç kişinin fişlendiği ve binlerce kişinin işkenceden öldüğüne dair, çeşitli istatistiki bilgilerle başlayan videoda, "Asmayalım da besleyelim mi?" denilerek 17 gencin idam edildiği yazılıyor.

İdam edilen gençlerden bazılarının sözleri şöyle:

Necdet Adalı: "Sizleri ve ezilen halklar uğruna mücadeleyi erken bırakmak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kahrolsun Faşizm! "

Serdar Soyergin: Yeri geldiğinide benim kemiklerimi Mahir Çayan'ın yanına gömün.

Erdal Eren: Bütün bu yapılanlar, başımdan geçenler, kinimi binlerce kez arttırdı ve mücadele azmimi körükledi; kavgaqve devrimci inancımı yok edemedi.

İlyas Has: "Şu an size son mesajımı iletiyorum. Sizlerin yüzünü kara çıkaracak hiçbir şey yapmadım. Bugünlerde size ağır gelen bu itham gelecekte sizlere bir şeref payesi olarak görünecektir."

Ali Aktaş: "Aman ha... Aman Mavişim, karamsarlık yok... Her karanlığın bir aydınlığı, her zorluğun çıkacağı bir düzlük vardır, kuşkusuz... Haydi hoşçakal, gözlerinden öperim. Mavişim."

İşte İdam edilen 17 gencin son sözleri!
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Öcalan'ın idam edilmemesiydi
» İşte inanılmaz savaş hileleri Galeri
» İşte böyle olacaktı
» İşte Kezman'ın yeni takımı!
» İşte Devler Ligi kadrosu